Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pakračkih branitelja i predstavnika gradova Pakraca i Lipika prijepodne je kod spomenika u Šeovici komemoracijom obilježena 29. obljetnica akcije „Alfa“ koja je trajala od 24. do 29. prosinca 1991. godine.

Akcije se prisjetio Stipo Hodak, tadašnji zapovjednik 3. satnije 76. bataljuna koji je i sam teško ranjen, rekavši kako je u ovoj akciji poginulo 36 branitelja, a 64 ih je ranjeno.

Okupljene je pozdravio dogradonačelnik Pakraca Marijan Širac i zahvalio svima na dolasku i obilježavanju ove važne akcije unatoč epidemiološkim mjerama i zabrani okupljanja većeg broja ljudi. Lipički gradonačelnik Vinko Kasana istaknuo je kako je dužnost i čast prisjetiti se svih poginulih i obilježiti žrtvu koju su dali te kako ovakvim obilježavanjima nikada neće biti zaboravljeni.

Komemoraciji ove godine nisu prisustvovali predstavnici 104. brigade iz Varaždina, kao i drugi prijatelji branitelja iz sjeverozapadne Hrvatske koji svake godine dolaze odati počast poginulima u ovoj akciji. Hodak je rekao da je čak bio planiran njihov organizirani dolazak vlakom, koji se zbog svima znane situacije nije mogao realizirati, ali želja je da se sljedeće godine opet svi okupe i dostojanstveno obilježe 30. godišnjicu.

Idući prema Šeovici, pakrački branitelji su paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomenika u Kragujskom putu odali počast poginulim braniteljima 104. varaždinske brigade, te na Gavrinici, kod spomenika „Golubica“ ubijenim civilima.