U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 489 slučajeva zaraze koronavirusom, 439 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 50 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 1499 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 315 uzoraka, od kojih je 60 pozitivnih, priopćio je jutros Stožer Civilne zaštite županije. Podatke samo za Pakrac i Lipik nismo uspjeli dobiti, ali je epidemiolog dr. Ante Vitalia poručio da „je i dalje vrlo izražena lokalna transmisija i na području Pakraca i Lipika i svakodnevno je 10-tak novih pozitivnih slučajeva“. Na covid odjelu pakračke bolnice jučer je ležalo 16 pacijenata.

Uspoređujući podatke za županiju u posljednjih pet dana jutros je bilo najmanje aktivnih slučajeva. U odnosu na 10. prosinca kada ih je bilo najviše - 618, pad je za 129, ili  20 posto. U odnosu na stanje pred tri do pet dana kada je na testovima bilo redovito 35 posto pozitivnih jučer je taj postotak pao na 19. Istovremeno su jučer dvije osobe bila manje hospitalizirane nego 10. prosinca. U odnosu na rekordni 12. prosinca i broj osoba u samoizolaciji na području županije je manji za 123.

Prema službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu do jučer je u našoj županiji umrlo od posljedica oboljenja ovog virusa 40 osoba.

I jutros je na testnom mjestu ispred pakračkog doma zdravlja, gdje se testiranja obavljaju utorkom i četvrtkom, bila gužva. Za svoje potrebe, testiranja obavlja i pakračka bolnica, a s oba mjesta se analize uzoraka rade u Zagrebu i Požegi.