U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 483 slučaja zaraze koronavirusom, 412 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 71 osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se nalaze 1282 osobe. Na posljednjem testiranju obrađena su 333 uzorka, od kojih je 75 pozitivnih, izvijestio je županijski Stožer CZ. Od ovih 483 aktivnih, 85 je s područja Pakraca i Lipika, rekao je epidemiolog dr. Ante Vitalia.

Prema podacima portala Indexa.hr od početka epidemije u našoj županiji je umrlo 29 osoba, odnosno 12 unazad osam dana prosinca.

Na covid odijelu pakračke bolnice se nalazi 18 pacijenata, rekla nam  ravnateljica Marina Major i potvrdio dr. Vitalia. Pored toga, 25 zaposlenika je u izolaciji ili samoizolaciji tako da i dalje rade samo nužne i hitne obrade, a dijagnostika usporenije u odnosu na normalna vremena. Međutim, sve te brojke mijenjaju se iz sata u sat, upozorava ravnateljica.

SUTRA za naš portal epidemiolog dr. Ante Vitalia opširno komentira trenutnu epidemiološku situaciju i najavljuje početak cijepljenja u siječnju i u našoj županiji.