Ovog prosinca pakračke ulice nažalost neće obilovati raznim adventskim događanjima koje su ranijih godina u ovo predblagdansko vrijeme svojim sugrađanima osmišljavali članovi i predstavnici udruga i ustanova s područja Grada Pakraca. No, u želji da se održi običaj Adventa i „Svjećica u došašću“, ovogodišnji program preselit će se online, na službenu stranicu Grada Pakraca, doznajemo od Marije Martinelli, stručne suradnice za društvene djelatnosti u pakračkoj gradskoj upravi.

Na stranici https://pakrac.hr/adventski-kalendar-2020/ svakog će se dana, u suradnji s udrugama i ustanovama, objavljivati kratki video sadržaji, prigodni za vrijeme došašća. U prve dvije objave možete pogledati kratko obraćanje velečasnog Joze Zorića, župnika pakračke župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, u povodu paljenja prve adventske svijeće (uz sudjelovanje učenika Osnovne glazbene škole Pakrac), kao i video u kojem članice Udruge hrvatska žena i KUD-a Seljačka sloga iz Prekopakre pripremaju božićne kolačiće.

Iako će ove godine izostati jednodnevni božićni sajmovi u Pakracu i Prekopakri, festival duhovne glazbe „Hodočašće u došašće“, različite kreativne radionice za djecu u gradskoj knjižnici, kao i dječji doček Nove godine, Marijan Širac, pakrački dogradonačelnik je najavio da će Pakračani ovu, po svemu neobičnu 2020. godinu, u ponoć 31. prosinca ispratiti uz vatromet.