banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Nakon debitantskog albuma „Moj svijet“ pakrački glazbenik Matej Plavček priprema svoj drugi album koji bi se na tržištu trebao pojaviti početkom sljedeće godine. O razdoblju na estradi koje je iza njega, ali i o onome koje slijedi porazgovarali smo s Matejom.
Danas živi i radi u Rijeci gdje nakon diplomiranja te stjecanja zvanja magistra primarnog obrazovanja radi u školi kao učitelj razredne nastave. Škola je posao, no ljubav je muzika, pozornica, mikrofon i pjesma…


"Sretan sam što uskoro pred svoje obožavatelje izlazim s novim materijalom i nadam se da će on ispuniti njihova očekivanja. Isto kao i debitantski album „Moj svijet“ koji je izašao 2017. godine. Imao je sedam pjesama, dva izdanja diskografske kuće, a najvećim uspješnicama tada se pokazala naslovna pjesma albuma te pjesma „Živim da te volim“. S prvom sam osvojio nagradu za najbolju vokalnu izvedbu na festivalu „Zlatne note“ u Križevcima. Veliku podršku pružile su mi mnoge lokalne radio i tv postaje, od Slavonije, Istre pa sve do Dalmacije, ali ponajveću medijsku promociju dobio sam kroz gostovanje na državnim tv postajama, od kojih bi izdvojio HRT. Ne smijem pritom zanemariti ni susjedne zemlje i regionalne tv postaje, kao što je Prva Tv u Srbiji, Kanal 5 u Makedoniji i NovaBH u Bosni i Hercegovini koje su prenosile moj spot „Bježiš mi kao nikada“, prisjeća se Matej razdoblja mukotrpnog promicanja vlastitog imena, sposobnosti, ali i pobjede nad onima koji su sumnjičavo vrtjeli glavom nad ambicijom tada neafirmiranog mladića s pakračke Krndije.

https://www.youtube.com/watch?v=PG4BqQNeIdQ

Danas, kad je dobrano prokrčio put prema estradnom statusu pred njim je novi album pomalo neobičnog naziva. O čemu se zapravo radi?
„Naziv albuma je „27“. Broj predstavlja dvostruku simboliku jer sam nedavno napunio 27 godina, a ujedno donosi posvetu „Klubu 27“ u kojem se nalaze svi veliki svjetski glazbenici (Brian Jones, Jimi Hendrix, Amy Winehouse) koji su nažalost upravo s 27 godina napustili ovaj svijet. Na albumu će se naći jedanaest pjesama. Publika je do sada imala priliku poslušati pet, dok će ostatak čuti tek kada album izađe, početkom iduće godine. Najnovija pjesma nedavno je predstavljena mojoj publici i zove se „Slaži mi“. Uz autore te pjesme, Giovannija Jakovca i Dalibora Hercega, na albumu se kao suradnici nalaze Nenad Škundrić, Robert Grubišić, Stefan Miletić, Nikola Tasić i naravno ja kao kantautor dvije pjesme, „Mogli smo“ i „Ti si moj dom“. Veliku ulogu u cijelom albumu upravo je imao, nažalost prerano preminuli glazbenik Dalibor Herceg, koji je iza sebe ostavio veliku glazbenu baštinu, sve ove divne pjesme i želju da one zažive punim sjajem. Iskreno, svim srcem vjerujem u svaku pjesmu s albuma te nikako ne bih mogao reći za koju pjesmu mislim da bi možda najbolje uspjela. Vrijeme će to najbolje pokazati“.
Vrata novog albuma odškrinuo je najnovijom pjesmom „Slaži mi“ nakon koje slijede već ugovorena brojna radijska gostovanja te najava albuma, novog zvuka, zrelijih promišljanja i istinskih emocija. Podršku u napadu na višlje skale hrvatske estrade uvijek mu pružaju najbliži, koji za svog Mateja navijaju iz rodnog Pakraca. „Njihova podrška nikad nije izostajala, neće ni ovaj put. Volim Pakračane, volim svoj grad i uvijek o njemu rado govorim“, poručio je za kraj razgovora Matej Plavček.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić