Ispred spomenika hrvatskim braniteljima na glavnom gradskom trgu, učenici drugog razreda Osnovne škole braće Radić, predvođeni učiteljem Tomislavom Novincem i vjeroučiteljicom Marinom Ančić, uoči Dana sjećanja pomolili su se i zapalili 29 lampiona za 29 godina tragične sudbine Vukovara i Škabrnje.

Učenicima se obratila i gradonačelnica Anamarija Blažević, objasnivši im što se obilježava 18. studenog i zašto se nikad ne smiju zaboraviti žrtve Domovinskog rata koje su dale ono najvrjednije, svoje živote, za ovu državu koju danas imamo. Kako bi sve bilo održano u skladu s epidemiološkim mjerama, Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik osigurala je maske učenicima i učiteljima, rekao je Novinc, ujedno i predsjednik ove udruge.

Unatoč lošem vremenu, paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice i pakrački vrtićarci su s odgojiteljicama, stručnim timom vrtića i ravnateljicom na dostojanstven način odali počast gradu-heroju i njegovim žrtvama. Svijeće su zapaljene i ispred zgrada područnih vrtića, a kako je rekla ravnateljica Višnja Klobučar, na prozorima svih vrtića preko noći će ostati upaljene tinjajuće svjećice u znak vječnog sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata diljem naše zemlje.