Nakon točno dvije godine od početka izgradnje od ovog tjedna je stanovnicima 11 naselja sjeverozapadnog područja Grada Pakraca: Omanovac, Gornja i Donja Obrijež, Veliki i Mali Banovac, Stari i Novi Majur, Batinjani, Kapetanovo Polje, Ploštine i Toranj omogućen priključak nanovoizgrađenu javnu vodoopskrbnu mrežu  o čemu će  pismeno  vlasnici 592 aktivna objekta na tom području dobiti letak s uputama, izvijestili su na tiskovnoj konferenciji danas gradonačelnica Anamarija Blažević i Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik.

Priključak je dobrovoljan, a izgradnja vodovodnog okna koji podrazumijeva ugradnju standardizirane plastične šahte s priključnom  infrastrukturom i vodomjerom košta po priključka 3.000 kuna s tim da će Grad Pakrac, kao i ljetos kod iste akcije u Kusonjima sufinancirati ove troškove s 400 kuna. Osim 2600 kuna svaki korisnik mora riješiti u svom objektu i izgradnju priključka od vodovodnog okna do kućne instalacije.

[caption id="attachment_30816" align="aligncenter" width="900"] SONY DSC[/caption]

Za priključenje je potrebno popunjen obrazac zahtjeva predati u Vode Lipik uz koje je potrebno priložiti vlasnički list, izvod iz katastra i potvrdu o legalnosti objekta. S obzirom na veliku dnevnu angažiranost zaposlenika Voda Lipik na radovima na aglomeraciji te ovisno o zainteresiranosti korisnika  Pierobon kaže da priključenje na novu vodovodnu mrežu u odnosu na predani zahtjev će biti riješen najviše u roku od 30 dana.

Ulični cjevovod  za ovih 11 naselja ukupne dužine 38,6 kilometara  u konačnosti je koštao bez PDV 7,24  milijuna kuna od čega je oko 7 milijuna kuna osigurano kroz Program ruralnog razvoja, oko 0,2 milijuna kuna iz gradskog proračuna,  dok su izrade projektne dokumentacije već ranije platile Hrvatske vode i Grad Pakrac.  Izvođač radova je bila daruvarska „Vodoprivreda“. Prema popisu iz 2011. godine novi vodovod bi trebao omogućiti priključak za 353 kućanstva ili 1020 stanovnika.