U sklopu programa Mjesec hrvatske knjige, Gradska knjižnica Pakrac danas je virtualno, na svojoj Facebook stranici predstavila mobilnu aplikaciju za Android i iOS mobilne uređaje pod nazivom mKnjižnica, koja olakšava i pojednostavljuje komunikaciju korisnika s knjižnicom.

„Aplikaciju su razvili knjižničari koprivničke Knjižnice Fran Galović vjerujući da knjižnice trebaju biti na usluzi svojim korisnicima i putem modernih tehnologija, a ono što ju odlikuje je personaliziranost i prilagodba svakoj pojedinoj knjižnici. Tako smo u suradnji s njima prilagođavali izgled i funkcije ove aplikacije našem poslovanju, a uređivati ćemo ju i dalje u skladu s potrebama“, rekla je ravnateljica knjižnice Monika Lucić Fider.

Svi korisnici pomoću ove aplikacije mogu pretraživati e-katalog knjižnice, pregledati kalendar događanja, rezervirati željene knjige ili produžiti posudbu. Unutar aplikacije također se nalaze i drugi elementi koji su ključni za korisnike kao što su radno vrijeme knjižnice, česta pitanja te kontakti, a mogu i generirati svoj korisnički broj u barkod kojeg će samo pokazati na zaslonu svog pametnog telefona da više ne moraju nositi iskaznicu u knjižnicu.

Aplikacija mKnjižnica može se instalirati putem Google Play ili Apple Store platforme, čiji su linkovi dostupni i na web stranici knjižnice http://knjiznica-pakrac.hr/mknjiznica-knjiznica-na-vasem-dlanu/, a za sve informacije, zainteresirani se mogu raspitati i u pakračkoj knjižnici, poručuje ravnateljica Lucić Fider.