Tri kazališne predstave duhovite i aktualne tematike na svojoj pozornici u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman, najavljuju u studenom iz Kulturno prosvjetnog društva „Sloga“. Program gostovanja kazališta i ove je godine potpomognut sredstvima Ministarstva kulture s ukupno 10.000 kuna koje je „Sloga“ ostvarila u projektu „Riječi nam se pozlatile”.

Prva je na redu, 12. studenog, predstava „Laku noć lopovi, dobro jutro Dublin“ u režiji Maria Kovača, direktna satira o korupciji, nepotizmu, lopovluku i nesposobnosti političke elite da tome stanu na kraj, koju izvodi Kazališna družina „Kuća smija“ iz Splita.

Teatar „Exit“ gostuje 17. studenog s predstavom „Njuške“ i geslom "Ako za novac hoćete kupiti ljubav - kupite psa!". Predstava u kojoj se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče, jedinstvena je mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike, a režirao ju je Matko Raguž.

Zadnje gostovanje, 24. studenog ponovo upriličuje „Exit“ teatar s predstavom naslova „Nevjerojatan događaj“ u režiji Ivice Boban. Na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, ova predstava problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće i svih drugih problema ovog vremena u kojem živimo.

Cijena pojedinačne ulaznice za predstave, koje će počinjati u 19 sati, iznosi 40 kuna, no iz KPD „Sloge“ nude posebnu pogodnost vjernoj publici, ljubiteljima kazališta, da kupe ulaznice za sve tri predstave po cijeni od 90 kuna i tako uštede 30 kuna, rekla je Dubravka Špančić, tajnica „Sloge“. Ova pogodnost može se ostvariti kupnjom ulaznice (naziv: kazalište studeni) svakog petka, subote i nedjelje od 17 - 19 sati u biljetarnici kina, od 30. listopada do 17. studenog.