U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 178 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), što je u odnosu na jučer povećanje za 24 osobe, izvijestio je županijski Stožer CZ na službenim stranicama županije.

Od tog broja 157 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 21 osoba je hospitalizirana, tri više nego jučer. U samoizolaciji se nalaze 563 osobe, a ukupno je testirano 13277 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 247 uzoraka, od kojih su 24 pozitivna što je deset posto, uobičajen prosjek posljednjih dana.

Od ukupnog broja oboljelih u županiji desetak se odnosi na Pakrac i Lipik što je statistička brojka jer dio njih živi u Zagrebu gdje su i testirani, ali zbog prebivališta su upisani među oboljele na našoj županiji, pojasnio je epidemiolog  dr. Ante Vitalia. Međutim dr. Vitalia naglašava da je i na području Pakraca i Lipika u posljednje vrijeme zabilježena lokalna transmisija, a njen izvor su uglavnom privatna obiteljska okupljanja. Stoga poziva stanovništvo da otkažu sva takva okupljanja koja nisu neophodna. Naročito poziva na odgovorno ponašanje u privatnom životu zaposlenike u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.