Porezna uprava je 30. listopada objavila na svojim mrežnim stranicama popis dospjelih i neplaćenih dugova po osnovi poreza na dodanu vrijednost, poreza na dobit, poreza na dohodak i prireza, doprinosa za obvezna osiguranja, trošarina, posebnih poreza, poreza na promet nekretnina, iznosa na ime naknade za koncesiju te carina, ako je ukupni iznos duga veći od 100.000 kuna za fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost; veći od 300.000 kuna za pravne osobe i veći od 15.000 kuna za sve ostale porezne obveznike (građane).

Sudeći prema tom popisu koji se odnosi na stanje na dan 12. listopada Pakračani su poprilično uredne porezne platiše.

Niti jedna naša tvrtka

Na „listi srama“ kako je kolokvijalno nazivaju u medijima, kada je u pitanju Požeško-slavonska županija nalazi se devet tvrtki koje duguju od 330.000 do 7,2 milijuna kuna, ali niti jedna nije s područja Pakraca ili Lipika. Od tih devet tvrtki pet ih je u stečaju.

Na listi fizičkih osoba koje obavljaju gospodarsku djelatnost 60 ih je iz županije. Od toga broja tri su osobe s prebivalištem na području Pakraca s dugom od 445 do 106 tisuća kuna dok ih je četvero s prebivalištem na području Grada Lipika s dugom od 172 do 286 tisuća kuna.

Na listi „ostalih građana“ koju na županiji čine točno 100 osoba zapazili smo sedmero s prebivalištem na području Pakraca i osmero na području Lipika pri čemu se njihov dug kreće u iznosu od 111.000 do 344.000 kuna i većinu njih smo na tim listama zapažali i ranijih godina.