Od jučer je na području Grada Pakraca pet, a na području Grada Lipika dva aktivna slučaja oboljenja od Covida 19, potvrdio nam je epidemiolog dr. Ante Vitalija. To znači da je u posljednja tri dana na testu bilo pozitivno petero stanovnika s prebivalištem na području Pakraca i Lipika, a dodatno zabrinjava što su se po prvi puta uopće pojavila lokalna transmisija zaraze na koju dr. Vitalija sumnja u četiri od ovih aktivnih slučaja.

U Požeško-slavonskoj županiji jutros je bilo aktivno 146 slučaja zaraze korona virusom od koji se 130 osoba nalazi u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 458 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 103 uzorka, od kojih je 7 pozitivnih.

Prisutnost zaraze koronavirusom potvrđena je među zaposlenicima pakračke bolnice. Pozitivan test je kod pripravnice koja ne živi u Pakracu, dakle nije ubrojena među ovih sedam. Iza toga će biti i nešto osoblja u samoizolaciji, ali to neće predstavljati problem za rad Bolnice, rekla je njena ravnateljica Marina Major.

Pozitivna na test je i u još jednom slučaju među prosvjetnim radnicima u pakračkoj osnovnoj školi. No kako je osoba cijeli ovaj tjedan od ranije bila na bolovanju nema posljedica za druge zaposlenike, a ravnateljica Sanja Delač čeka službenu  informaciju hoće li to značiti, nakon ove četverodnevne planirane stanke u radu škole, i nova obvezu nastave na daljinu koja je sada do 4. studenog prisutna u jednom razredu.