Uobičajena praksa je da Hrvatske željeznice u prosincu mijenjaju red vožnje što je i prilika da se na pojedinim željezničkim prugama smanji ili poveća broj vlakova koji prometuju dnevno ili tjedno. Iz tih razloga u ovo dobo godine već desetljećima lokalne vlasti strahuju da će HŽ smanjiti broj vlakova koji prometuju na pruzi Banova Jaruga – Virovitica, dakle i kroz Pakrac i Lipik.

Iz tog razloga pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, zajedno s kolegama gradonačelnicima Lipika, Sirača i Daruvara je u utorak bila na sastanku sa Željkom Ukićem, predsjednikom Uprave HŽ Putnički prijevoz i Snježanom Malinović, direktoricom prodaje i marketinga.

Gradonačelnica Blažević nas je izvijestila da je postojala namjera od strane HŽPP-a da se reducira broj vlakova na ovoj pruzi, ali su kroz razgovor s čelnicima jedinica lokalne samouprave članovi Uprave HŽPP-a pokazali razumijevanje te će i dogodine na ovoj relaciji unatoč malom broju putnika zadržati dosadašnji broj linija što znači četiri u svakom pravcu radnim danom, odnosno jedan manje nedjeljom.

Na sastanku je dogovoreno kako će ove jedinice lokalne samouprave sufinancirati troškove željezničkog prijevoza za svoje umirovljenike čije je polazište ili odredište na pruzi Banova Jaruga - Virovitica.