Prošlog i ovog tjedna dovršeno je asfaltiranje parkirališta ispred badljevačkog groblja te pristupni put groblju u Velikom Banovcu. Riječ je projektu koji je Grad proljetos kandidirao na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU namijenjen razvoju brdsko-planinskih područja. Iz tih izvora za ove radove je prispjelo 450.000 kuna, a Grad je sudjelovao proračunskim sredstvima s oko 150.000 kuna.

U Badljevini je, uz doradu, asfaltirana već ranije pripremljena parkirališna površina veličine oko tisuću četvornih metara. Pristupni put u Velikom Banovcu ukupne dužine oko 450 metara je u ranijim fazama bio asfaltiran oko stotinjak, a sada je asfaltnim slojem prevučeno i preostalih oko 350 metara.

Također ovog tjedna je asfaltiran u Velikom Banovcu vježbeni poligon za tamošnje vatrogasno društvo veličine 10x16 metara što je Grad financirao s oko 45.000 kuna, izvijestio je Saša Lapaš, zaposlenik u gradskoj upravi.

U istom Ministarstvu, ali na natječaju „Program održivog razvoja lokalne zajednice“ odobreno je proljetos i 350.000 kuna za nastavak izgradnje ceste kroz novu poduzetničku zonu koja nastaje u bivšem industrijskom dvorištu DI „Papuka“. Lani je na toj trasi asfaltirana dionica od ulazne porte prema bivšoj tvrtci Staklo SLS, odnosno 200-tinjak metara u unutrašnjost. Ljetos su odrađeni radovi koji su obuhvaćali pripreme za asfaltiranje nastavka u dužini oko 320 metara u većoj širini nego do sada i ponešto izmijenjenoj trasi čime je spojena s prometnicama u već postojećoj industrijskoj zoni. Kako su izvijestili iz gradske uprave asfaltiranje očekuju u prvoj polovini studenog. Kroz natječaj Ministarstva osigurano je za ovu namjenu 350.000 kuna, a Grad će iz proračuna sufinancirati s još oko 300.000.

Sve ove radove je izvodio Autoprijevoznik Vlado Amić iz Badljevine.