U tijeku su radovi na rekonstrukciji i prenamjeni bivše „kuće časnih sestara“ u katolički vrtić. Kako je rekao pakrački župnik, velečasni Jozo Zorić, za prvu fazu je osigurano 450.000 kuna koji su pribavljeni putem dva natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

U ovoj fazi, koja bi trebala biti gotova do Božića, predviđeno je izvođenje grubih radova, građevinskih i obrtničkih, a izvodi ih tvrtka L projekt d.o.o. iz Rajsavca.

Druga faza rekonstrukcije za sada nije u planu i sve ovisi o financijama, no nastavit će se i dalje pribavljati sredstva javljanjem na natječaje s obzirom da je vrijednost cjelokupnog projekta oko milijun i pol kuna, a u financiranje će se uključiti i pakračka župa, Požeška biskupija te Grad Pakrac, rekao je vlč. Zorić.

Ovaj objekt površine 130 četvornih metara, kad se rekonstruira u vrtić trebao bi po pedagoškim standardima primati oko 25-30 djece u jednoj mješovitoj vrtićkoj skupini, a imat će dnevni boravak, dvije spavaonice, sanitarne čvorove i kuhinju, kao i veliku natkrivenu terasu i dvorište koje se proteže sve do igrališta stare osnovne škole.