banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Kako teku radovi na aglomeraciji, kakve su reakcije građana i kada će krenuti sanacija raskopanih prometnica je bilo prvo pitanje u aktualnom satu na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Pakrac koje je postavio predsjednik Miroslav Ivančić. Na istu temu su slična pitanja postavili i SDP-ovi vijećnici Mihajla Pavković i Dragan Marin.

Odgovarajući, gradonačelnica Anamarija Blažević je istaknula da se život, u uvjetima kada nam je znatan dio grada gradilišta, najvećim dijelom odvija normalno. Najveće poteškoće zadaju nesavjesni građani koji se vozaju po gradilištima ili dozvoljavaju djeci da se njima kreću. Odgovarajući Marinu o uključivanju domaćih poduzetnika u izvođenje radova je rekla da su od strane izvođača kroz Pakrački list oni pozvani, a da joj je poznato da ima zaposlenih i domaćih građevinskih radnika. Što se tiče sanacija prometnica, što je interesiralo Ivančića i Pavković, istaknula je da će se to rješavati u hodu zajedno s izvođačima pri čemu će se nastojati maksimalno težiti dugoročnim kvalitetnim rješenjima.

Pravo na svoje drugo pitanje Ivančić je usmjerio prema nedavno otvorenom spomeniku hrvatskim braniteljima na trgu. Konkretno pitao je zašto nema na spomeniku imena poginulih branitelja na što je A. Blažević rekla da imena nisu sporna jer su ona poznata kroz Ministarstvo hrvatskih branitelja i da će to biti učinjeno tehnološki kvalitetnije kasnije čime će se izbjeći svaka moguća greška pri čemu se čeka i stav koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Koronavirus je bila tema prisutna kroz dva pitanja: Marina je interesiralo zašto županijski Stožer CZ broj oboljelih ne objavljuje po užem području od cijele županije, a Zoran Krejči je našeg načelnika Stožera CZ upitao kako je moguće da se u Požegi i Pleternici održavaju njihove masovne manifestacije poput Aurea festa i Gospa od suza, a mi naš Sajam i Grah fest ne. Marijan Širac je rekao da ne postoji praksa lokaliziranja objava broja oboljelih, a da on kao načelnik gradskog stožera nije nadležan za Požeštinu dok su u Pakracu, uslijed nemogućnosti poštivanja mjere distance na sajmu, odlučili da se ne održava.

Pravo na drugo pitanje Krejči je iskoristio da po tko zna koji put pita dogradonačelnika Širca što je s gradskim vodomatom te je dobio odgovor da će on, nakon dva neuspjela pokušaja prodaje, biti postavljen na modernizirani gradski trg.

Voda je bila predmet pitanja i Mirsade Popović Damjanović (SDSS) koja se interesirala kada će domaćinstva u Kusonjama koja sada nemaju vodu biti spojena na novi sustav gradskog vodovoda, a odgovor je bio uskoro i za konkretan datum je upućena na tvrtku Vode Lipik.

Dr. Kristina Milek (HDZ) se interesirala što je Pakracu donijela nedavno u Đakovu održana sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Gradonačelnica je rekla da je u prošireni sporazum ušao pakrački projekt koji predviđa obnovu zgrade stare bolnice prenamijeniti u znanstveni, turistički i medicinski centar, koji Grad provodi zajedno sa Zdravstvenim veleučilištem Zagreb. Lani je dobiveno 2 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije, a dogodine bi iz projekta Slavonije…. trebalo biti odobreno 120 milijuna kuna za njegovu izgradnju i opremanje čime bi projekt bio spreman za realizaciju 2023. godine. S obzirom na veličinu i značaj tog projekta o tome će se još puno pričati, zaključila je gradonačelnica.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić