Deset električnih bicikala marke Apache i električni skuter isporučila je danas zagrebačka tvrtka Solere Gradu Pakracu. Riječ je o vozilima vrijednosti 128.000 kuna sufinanciranim na natječaju po principu „najbrži prst“ Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na kojem se Grad Pakrac natjecao u srpnju. Tim načinom je osigurano 40 posto vrijednosti, dok je preostalih 60 posto, ili oko 77.000 kuna financirao gradski proračun.

Skuter je namijenjen za potrebe gradskog komunalnog pogona, a bicikli će se iznajmljivati građanima. Oni su predani na upravljanje Sportskoj zajednici i građani će ih moći uzimati u dnevni najam u sportskoj dvorani. Prije toga trebaju biti registrirani, kao i što trebaju biti definirani uvjeti najma pa će iznajmljivanje biti moguće od idućeg tjedna. Radi promocije u početku se neko vrijeme najam neće naplaćivati.

Na istom natječaju Lokalna razvojna agencija PCP se uspjela ugurati s kandidaturom kupovine električnog Renaulta Twinga vrijednog oko 150.000 kuna, ali taj dio natječaja još nije u provedbi.