Prigodnim kazališnim programom za djecu, Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ obilježit će Dječji tjedan (5. – 11. listopada) koji se već tradicionalno obilježava uz geslo "Ljubav djeci prije svega". U uvjetima "novog normalnog", bit će održane dvije predstave koje sufinancira Ministarstvo kulture u programu "Riječi nam se pozlatile" s ciljem razvijanja kazališne publike i kulture.

U utorak, 6. listopada s početkom u 19 sati bit će izvedena edukativna predstava za djecu  „Dohvati svemir“. Predstava je autorski projekt Martine Čvek i Krune Bakote, a nastala je u suradnji stručnog tima astrofizičara Zvjezdarnice Zagreb i Boom!Teatra. Ideja predstave je povezati znanost i kazalište i preko kazališne predstave povećati interes djece za svemir i planetarni sustav. Ova predstava s razigranim svjetlom i hologramima namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole, a imat će i poseban dodatak koji uključuje promatranje neba teleskopom za sve posjetitelje, uz uvjet da će ono biti vedro.

Druga predstava, za predškolce i prvašiće, na rasporedu je u srijedu, 7. listopada s početkom u 18 sati, kad u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman gostuje Gradsko kazalište Požega s predstavom „Smjehuljica i Mrgud“. Predstava na scenu dovodi dva oprečna karaktera: veselu i vječno nasmijanu Smjehuljicu (Marijana Matoković) i uvijek namrgođenog i nezadovoljnog Mrguda (Hrvoje Zalar). Njihov kratki susret postat će rasplesan, razigran i raspjevan i zahvaljujući Smjehuljici Mrgud će shvatiti „da je sve razlog za smijeh“.

Iako je cijena ulaznica za obje predstave 20 kuna, KPD "Sloga" kao dar djeci daruje kupone s popustima: 10 kuna za utorak odnosno 8 kuna za srijedu te gratis ulaz za mamu ili tatu. Kupone s popustima djeca će dobiti u vrtiću Maslačak, odnosno Osnovnoj školi braće Radića, a potrebno ih je ponijeti u kazalište na biljetarnicu prije predstave.