- Ova nesretna pandemija prekinula nam je kvalitetnu sezonu u kojoj su sve klupske kategorije igrale dobar rukomet, pohvalio se Mario Lopar, predsjednik Rukometnog kluba LiPa, otvarajući redovnu skupštinu rukometaša održanu 2. listopada u pakračkoj dvorani.
Izvješćujući, Lopar se najprije osvrnuo na dobar rad s mlađim kategorijama te na sezonu Dječaka A (06/07) u 1. HRLDA Istok koji su u konkurenciji 20 klubova osvojili ukupno 8. mjesto. Pohvaljeni su i Dječaci B (08/09) iz 1. HRLDB koji su unatoč plasmanu u donjoj polovini prvenstvene ljestvice odlično prezentirali rad kluba. U mini rukometnim ligama (ispod 10 g.) dječaci su igrali višekružno MŽRL Sjever i bili odlični 4. (12 pobjeda/7 poraza). Djevojčice su također igrale MŽRL te su ostvarile slične uspjehe vrijedne 3. mjesta (14/4).


One starije djevojčice (08/09) iz ŽRK Lipik-ŠR LiPa su nastupale u Ligi mladih Slavonije i nakon 8 odigranih kola bile su vodeće. Vrijedi napomenuti da su osvojile i međunarodni memorijalni turnir „Dino Plažanin“ u Pakracu. Mlađe kadetkinje (04/05) su jedine uspjele završiti natjecanje u 1. HMKRL, no uz velike kadrovske probleme tijekom sezone pa su teret natjecanja preuzimale daleko mlađe igračice tako da sam rezultat i plasman pri dnu tablice nije relevantan.
Seniori su pod vodstvom trenera Vladimira Pipala imali odličnu sezonu, a u trenutku prekida zauzimali su visoko 2. mjesto 3. HRL Istok. Ove sezone na okupu ostaje ista ekipa, ambicije su velike, a prvenstvo je pred vratima. Za vikend 10./11. listopada u Pakracu na otvaranju nove sezone gostuje RK Požega.


Financijsko izvješće podnio je klupski operativac Dario Papušek iz čijeg je izlaganja vidljivo da je klub u 2019. uprihodio nešto više od 255 tisuća kuna dok su rashodi bili desetak tisuća manji. Najviše je novca pridošlo od Sportske zajednice grada Pakraca 135 tisuća, a najviše je tamo i vraćeno, oko 80 tisuća za korištenje dvorane.
Trenutno je rukometašima na raspolaganju samo Gradska dvorana u Pakracu gdje treniraju sve kategorije i koriste gotovo sve raspoložive termine. Za razliku od ranije, zbog epidemioloških mjera „pod ključem“ je Školska dvorana u Lipiku, i zasad je nepoznato kad će rukometašima biti na raspolaganju.

Prošlogodišnji rad kluba pozdravili su dogradonačelnik Pakraca Marijan Širac te ispred grada Lipika Renato Marinić. Pohvalio ga je i Domagoj Ajman, tajnik SZGP, upućujući uobičajene čestitke za postignuto, te je za tekuću godinu, unatoč krnjoj sezoni, obećao ukupnih 85 tisuća kuna iz gradske blagajne.