Iako predviđena za travanj, u povodu Dana planeta Zemlje, simbolična sadnja stabla kojeg u sklopu projekta “Gea oprosti” provodi Palijativni tim LiPa održana je jučer između sportske dvorane i Srednje škole Pakrac gdje je zasađeno stablo ginka. Time je nastavljena ideja stvaranja Gea parka – parka prijateljstva koja je započeta 2015. godine, sadnjom prvog stabla u pakračkoj „Veneciji“ na igralištu kod vatrogasnog doma.

Jučerašnjoj sadnji nisu prisustvovali mališani iz vrtića „Maslačak“, kao što je to bilo prijašnjih godina, ali su svoj doprinos ovoj ideji dali ravnateljica vrtića Višnja Klobučar, predstavnica Grada Pakraca Marija Martinelli, članovi Palijativnog tima predvođeni predsjednicom Ljerkom Pavković i velečasni Jozo Zorić koji je i blagoslovio stablo.

Ova udruga puno pažnje posvećuje planeti Zemlji, a ove godine je izabrano stablo ginka, kao posveta osobama oboljelima od demencije, budući da ono spada u ljekovito bilje koje pospješuje cirkulaciju, pamćenje i općenito čini organizam zdravijim.

Izvor fotografija: Palijativni tim LiPa