banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Predavanje na temu „Stari grad Pakrac-rezultati četvrte godine arheoloških istraživanja“ bit će održano u petak, 2. listopada s početkom u 19 sati, u vijećnici kurije Janković, a predavač će biti dr. sc. Juraj Belaj, znanstveni savjetnik na Institutu za arheologiju i voditelj arheoloških istraživanja koja se na glavnom pakračkom trgu provode unazad četiri ljeta.

Riječ je o prezentaciji ovogodišnjih arheoloških istraživanja provedenih u razdoblju od 29. lipnja do 18. srpnja na ostacima srednjovjekovne utvrde Stari grad Pakrac.

Lanjsko takvo predavanje izazvalo je veliki interes građana koji su napunili gradsku vijećnicu, a tom prigodom dr. Belaj je istaknuo: „Ukoliko lokalno stanovništvo nema pozitivan stav prema baštini, uzalud je sav trud stručnjaka. Vaš odaziv večeras, ali i na terenu ovog ljeta kada su nas posjećivali građani zanimajući se za nalazište, govori o lijepoj perspektivi“.

Kako nam je rekla Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja Grada Pakraca, uz poštivanje epidemioloških mjera svi zainteresirani sugrađani i ovaj put su dobrodošli.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.