banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Grad Pakrac na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio je poziv svim redovnim i redovitim studentima prve, druge, treće, četvrte i pete godine studija, koji imaju prebivalište dulje od pet godina na području Grada Pakraca i studiraju u Republici Hrvatskoj da podnesu prijavu za stipendiranje studenata iz programa Grada Pakraca.

Kao i do sada, stipendiranje će se obavljati po četiri kriterija. Jedan je socijalni kriterij koji podrazumijeva 10 mjesečnih stipendija u iznosu od 800 kuna, s tim da se oni koji već primaju stipendiju po tom kriteriju, radi mogućnosti promjene stanja u obitelji, također moraju natjecati u toj kvoti.

I po kriteriju deficitarnosti ove je godine u natječaju predviđeno stipendiranje desetero studenata u iznosu od 800 kuna, i to u zvanjima: Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Građevinarstvo te Matematika i informatika, nastavnički smjer. U ovom slučaju mogu se natjecati i oni studenti koji već primaju stipendiju, a stječu uvjete za natjecanje za stipendiju deficitarnih zanimanja.

S po 400 kuna 10 mjeseci godišnje, počevši od listopada,  stipendirat će se redovni studenti ostalih fakulteta koji budu odabrani na natječaju.

Za studente medicine koji imaju prebivalište na području Grada Pakraca u neprekidnom trajanju najmanje dvije godine, predviđene su tri nove stipendije u iznosu od 1200 kuna.

Stipendisti koji već imaju ugovor o stipendiranju s Gradom, osim studenata po socijalnom kriteriju, za nastavak stipendiranja ne moraju se natjecati već samo dostaviti uobičajene podatke o uspješnom završetku studijske godine.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. listopada, a osim na internetskim stranicama sve informacije zainteresirani mogu dobiti u gradskoj upravi.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.