banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Da poštenje, pristojnost i dobar odgoj može krasiti mlade ljude, dokazala je grupica pakračkih srednjoškolaca, vrativši izgubljenu torbu s novcem i dokumentima stanovitoj gospođi iz Šibenika koja ovih dana boravi u posjetu pakračkoj prijateljici. Našu redakciju njih su dvije posjetile ne želeći se predstaviti, odnosno smatrajući da njihova imena nisu bitna za priču, s ciljem da pohvale nesebičan čin mladih ljudi, koji ih je, priznaju, ugodno iznenadio.

Događaj se zbio u subotu predvečer oko 20 sati kada je sa svojim prijateljicama šetala psa ulicom Hrvatske policije iz Domovinskog rata (pored gradskog stadiona) gdje su zastale na klupi kako bi odmorile. Nakon kratkog vremena nastavile su šetnju i po dolasku do zgrade vidjela je da nema torbe. Autom su se uputile nazad do klupe gdje su primijetile grupu djece, po njihovoj procjeni srednjoškolaca. „Kad su vidjeli da izlazim iz auta i idem prema njima, jedna djevojka je prišla i predala mi torbu uz riječi da su se taman s njom uputili na policiju. U torbi sam imala mobitel, dokumente i dosta novaca“, rekla je gošća iz Šibenika još uvijek pod dojmom ovog događaja.

„Tada sam ih malo i nagradila, ali još jednom im zahvaljujem ovim putem, jer bi imala puno problema vratiti se u Šibenik bez dokumenata“, naglasila je i dodala da joj posjet Pakracu neće ostaviti gorak okus zahvaljujući nesebičnoj gesti mladih Pakračana.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.