banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Kristina Kosinc učenica šestog razreda flaute Osnovne glazbene škole Pakrac, ovogodišnja je dobitnica nagrade „Marko Turčan“ koja se 12. godinu dodjeljuje za postignuća u glazbi, a u znak sjećanja na tragično preminulog učenika pakračke glazbene škole.

Na kratkoj svečanosti koja je sinoć održana u prostoru Osnovne glazbene škole, plaketu s crtežom djece predškolskog solfeggia i poklon bon u iznosu 1000 kuna Kristini je uručila gradonačelnica Anamarija Blažević rekavši kako prati njen rad i zna da nagrada ide u prave ruke.

Alfreda Petani Grafina, ravnateljica glazbene škole, rekla je kako ovom nagradom animiraju učenike da se istaknu u školskoj godini sa školskim uspjesima, ponašanjima i odnosom prema školi, učenicima i učiteljima kakav je imao i Marko. U obrazloženju nagrade, dodala je kako ovogodišnja dobitnica osim flaute odlično svira klavir i bugariju te je članica Tamburaškog orkestra Pakrac kao i Češke besede.

Kristina je ovom prilikom zahvalila svim profesorima koji su ju pratili kroz dosadašnje školovanje i ravnateljici, a u njenu čast učenici glazbene škole Mihael Vukmanović na gitari i prošlogodišnji laureat Šimun Delišimunović na tamburi izveli su dvije skladbe.

Ovo je dvanaesta godina kako se dodjeljuje nagrada, a dosadašnji dobitnici su bili tamburašica Lara Kelemen, harmonikašica Stefani Majdandžić, flautistica Dunja Đurđević, flautistica Antonela Vonić, tamburaš Franko Kelemen, harmonikaš Josip Slijepčević, flautistica Laura Kudrić, klaviristica Ana Kobetić, tamburaš Dino Josipović, harmonikaš Leon Kaurin i tamburaš Šimun Delišimunović.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.