Prvi rujanski vikend dvadesetak pakračkih planinara iskoristilo je za dvodnevni izlet na sjeverni Velebit. Prvi dan iskoristili su za šetnju poznatom Premužićevom stazom i potezom od Zavižana do krajnjeg cilja Rossijeve kolibe. Podijeljeni u dvije grupe – tzv. autoputom za planinare i šetače prešli su dvadesetak kilometara do konačnog povratka u Zavižan gdje su i prenoćili.
Premužićeva staza danas se smatra remek-djelom graditeljstva jer je građena u kamenu - suhozidu, te je položena tako da na vrlo jednostavan način vodi u najsurovije i najkršovitije dijelove sjevernog Velebita – Hajdučke i Rožanske kukove. Kroz Nacionalni park Sjeverni Velebit prolazi 16 km staze.


„Na početku Premužićeve staze podijeli smo se u dvije grupe, brža je stazom uz kraći odmor kod Rossijeve kolibe krenula do Krajačevog kuka te u povratku zastala na Crikvenoj ukupno prešavši oko 20 km. Izletnička skupina je lagano krenula do Rossijeve kolibe te nakon gableca kod planinarskog skloništa usred Rožanskih kukova vratila se prema Zavižanu uz kratki uspon na Gromovaču, prešavši oko 15 km. Svi smo se vratili do zalaska sunca na terasu doma na Zavižanu“, detalje hodnje Premužićkom doznajemo od Antuna Ciglenečkog, jednog od aktivnijih pakračkih planinara.
Drugi dan iskorišten je za posjet „Kući Velebita“, informacijskom multimedijalnom centru za posjetitelje Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, otvorenom 2017. godine i smještenom u selu Krasno iz kojeg se mogu saznati brojne zanimljive činjenice o geološkoj prošlosti, meteorološkim posebnostima, flori i fauni te pučanstvu koji stoljećima žive na prostorima najveće planine u Hrvatskoj. Dvodnevni pohod zaključen je posjetom Korenskom vrhu.