Ovog tjedna završeni su ovogodišnji restauratorski radovi u unutrašnjosti kapelice sv. Ivana Nepomuka na Trgu dr. Ivana Šretera. Prošle godine su obnovljeni svodovi i zidovi koji su i djelomično oslikani, a ove godine je nastavljeno s oslikavanjem koje je ponovo izvodila slikarsko konzervatorska radionica Vuksan iz Velike Gorice. Na natječaju Ministarstva kulture, pakračka župa Uznesenja Blažene Djevice Marije dobila je 50.000 kuna (upola manje nego lani) što je bilo dostatno za 15-ak dana radova. Ukupna cijena za kompletne radove dekorativnog oslika je 325.000 kuna, a kako bi se radovi nastavili i dogodine župa će ponovo podnijeti prijavu na natječaj Ministarstva za 2021. godinu, rekla je Danela Vujanić, viša stručna savjetnica konzervatorica u pakračkom uredu Konzervatorskog odjela u Požegi.

Također, radovi rekonstrukcije i obnove interijera su pri kraju. U tijeku je završetak stubišta i drvenog kora na kojima preostaje postavljanje ograde, što izrađuje lokalna stolarska radionica Drvo Jozipović, koja je izradila i klupe. Za unutarnje uređenje kapele pakračka župa dobila je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa ulaganja u zajednicu 150.000 kuna dok je još 16.000 dala župa.

Posljednja misa u kapelici sv. Ivana Nepomuka održana je prije četiri godine u spomendan na ovog sveca, a vodio ju je tadašnji pakrački župnik Matija Juraković.