Desetak mjeseci nakon osnivanja, Bridž klub Pakrac je uspješno završio dvije velike startne aktivnosti: završen je tečaj te je klub tehnički opremljen i osposobljen za organizaciju službenih turnira.

Bridž klub Pakrac je nakon dugogodišnje neslužbene aktivnosti i igranja bridža za klub iz Siska osnovalo petero pakračkih entuzijasta ove natjecateljske kartaške igre. Od prošlog vikenda imaju 14 članova: četvero novih je rezultat završenog bridž tečaja koji se zbog epidemioloških mjera protegnuo na sedam mjeseci. Troje novih članova, aktivnih natjecatelja, je došlo iz Siska. Pored toga, BK Pakrac je zahvaljujući Poduzetničkom centru Pakrac i jednom od njihovih projekata došao do tehničke opreme vrijedne 3,5 tisuće kuna neophodne da se uz primjenu računala i printera, koji su također nabavljeni, odigrava službeno natjecanje. Stoga je za vikend organiziran turnir uz sudjelovanje sedam, sada pakračkih parova. Cilj je bio provjeriti osposobljenost tečajaca za službeno natjecanja, ali i obučenosti starijih članova za rukovanje novom opremom u organizaciji turnira. Mada je zbog tih ciljeva rezultat bio u drugom planu, ipak recimo da je najuspješniji bio par koji su činili Vjekoslav Šuperina i Siščanin Davor Bogović koji su pobijedili ispred Siščana Milana Đukića i Zlatka Unetića, a „tečajci“, mada tehnički osposobljeni, još će morati stjecati iskustva kako bi se nosili s iskusnima.

Ove jeseni na skupštini Hrvatskog bridž saveza BK Pakrac očekuje prijem u nacionalni savez što će im omogućiti da pod svojim imenom u siječnju krenu u službena hrvatska prvenstva – B ligu koji su iskusni pakrački bridžisti već igrali, ali pod imenom kluba iz Siska, a lani Rijeke.