banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Unaprjeđenje, razvoj i provedba programa organizacije civilnog društva koje doprinosi razvoju zajednice, osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa za sudjelovanje građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu, te prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje odabranih projektnih aktivnosti su ciljevi projekta „Revitalizacija društvenog centra Pakrac“ koju kao nositelj provodi NK Hajduk Pakrac, a gdje se kao partneri pojavljuju Grad Pakrac i Udruga „Mali most“ istaknula je Danijela Galijaš, voditeljica projekta na početnoj konferenciji koja je 25. kolovoza održana u vijećnici kurije Janković u Pakracu.

Ukupna vrijednost projekta je 1.378.515,42 kuna i u punom iznosu nepovratno su sredstva osigurali Republika Hrvatska (15 posto) i Europski socijalni fond (85 posto), a provodit će se naredne dvije godine počevši od kraja svibnja kada je u Zagrebu predsjednik Hajduka Marijan Prohaska potpisao ugovor.Na početnoj konferenciji Prohaska je izrazio zadovoljstvo što je klub dobio priliku da ovim sredstvima svoju aktivnost proširi i na mlade sugrađane koji nisu izravno zainteresirani za nogomet, ali i da svojim igračima i članovima omogući stjecanja novih znanja i vještina, naročito onih koji će im svakodnevno koristiti u očuvanju i unapređenju vlastitog zdravlja. Pored toga, predsjednik Hajduka je zadovoljan što će gradski stadion i prostorije kluba postati okupljalište za veći broj mladih sugrađana, a dobit za klub će biti i to što će dio sredstava iz projekta biti utrošen na poboljšanje standarda i funkcionalnosti klupskog prostora.

Zadovoljan s činjenicom da se ovako vrijedan projekt provodi u gradu je i Marijan Širac, dogradonačelnik Pakraca, jednog od partnera u projektu. On je pohvalio napor Hajduka i Poduzetničkog centra da mladim Pakračanima pruže dodatne sadržaje, ali i činjenicu da u gradu sve veći broj udruga sredstva za svoj rad traže na natječajima izvan gradskog proračuna čime dobivaju prostor za dodatnu kvalitetu u radu, ali obogaćuju društveni život cijelog grada.  Krunoslav Otopal, predsjednik Udruge mladih „Mali most“ drugog Hajdukovog partnera u ovom projektu, je izrazio zadovoljstvo što su se ove dvije pakračke udruge, obadvije u svom radu uglavnom oslonjene na mladu populaciju, povezale u cilju poboljšanja postojećih i pružanja novih sadržaja svojim mladim sugrađanima.

U naredne dvije godine Hajduk i partneri će kroz radionice, okrugle stolove, predavanja i druga različita druženja provesti cijeli niz aktivnosti koji će obuhvatiti najmanje 200-tinjak sudionika, a odnosit će se na osnaživanja djece i mladih za aktivno uključivanje u  zajednicu, program brige o zdravlju djece i mladih, program podrške roditeljima u roditeljstvu, program sport i slobodno vrijeme i drugo. Pored toga na gradskom stadionu će se urediti i opremiti dodatni prostor koji bi trebao postati najveće okupljalište mladih Pakračana.

Projekt „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ je izradila Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac. Kandidiran je natječaj „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ iz operativnog programa „Učinkovitost ljudskih potencijala“ koji provodi Ured za udruge Vlade RH.

[row][double_paragraph] [/double_paragraph][double_paragraph] [/double_paragraph] [/row]

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost NK „Hajduk“ Pakrac

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić