banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

„Nisam vam ja pjesnik. Jesenjin je pjesnik. Ja sam vam tek običan obrtnik koji svoja raspoloženja, osjećaje i stanja zna pretočiti u stih“, rekao je Mario Barać, autor knjige „LJUBAv“ na njezinoj promociji održanoj u petak navečer pred gotovo stotinu posjetitelja u ugodnom ambijentu dvorišta kurije Janković.

Bez velike pripreme i proceduralnosti, u društvu Monike Lucić Fider, ravnateljice pakračke knjižnice, Barać je u opuštenoj atmosferi objasnio da je knjiga nastajala petnaestak godina i odraz je raznih stanja iz tog vremena, a posljednju pjesmu „Ljubav“ posvećenu majci Ljubi napisao je unazad godinu i pol dana. Upravo ta pjesma bila je i prijelomni trenutak za odluku o tiskanju ove stihovnice koja, prema tvrdnji autora, pred javnost i nije došla tako lako.

„Drago mi je da pjesme nisu ostale u ladici gdje su ionako dovoljno odležale, jer vremenom sam nalazio tisuće razloga zašto ih ne objaviti. Međutim, osjetio sam da su „dozrele“, spremne za javni sud i danas je pred nama ova knjiga koja sadrži za svakoga ponešto. Među koricama možete pronaći i pjesmu od 192 i onu od 4 stiha tako da će svatko doći na svoje“, preporučio je autor svoj premijerni uradak tiskan u nakladi od 300 primjeraka koji se sinoć mogao kupiti po cijeni od 75 kuna, duhovito pritom dobacivši publici „kupite knjigu jer tako pomažete razvoj obitelji Barać“.

Naglasivši još jednom kako je knjiga doista široki dijapazon raspoloženja, Barać je tijekom večeri na zadovoljstvo publike pročitao i dvije upravo tiskane pjesme - „Lako kvarljiva roba“ i „Hitno i povoljno prodajem sebe“, najavivši pritom skoru lipičku promociju.

Osim same promocije knjige valja još jednom izdvojiti sjajan ambijent u kojem je ona održana. Manji dio dvorišta kurije Janković, odmah iza Muzeja, jučer je bio sjajno prilagođen događaju te se još jednom ponudio za slična događanja u kasnije večernje sate.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić