U vikend akciji pojačanog nadzora prometa koje je policija provela na cijeloj županiji utvrđeno je ukupno 130 prekršaja, od čega se ističu sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 68 vozača je prekoračilo dopuštenu brzinu kretanja, a 16 ih nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveću koncentraciju alkohola policija je pronašla kod 62-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 3,45 promila u subotu 8. kolovoza, oko 17 sati, u Ulici Stjepana Širca u Prekopakri upravljao osobnim automobilom marke "Škoda" daruvarskih registarskih oznaka, a za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je narednog dana doveden dežurnom sucu Općinskog suda u Bjelovaru, Prekršajnog odjela u Daruvaru, koji mu je nakon saslušanja odredio 15-dnevno zadržavanje u zatvoru u Požegi, kaže se u današnjem dnevnom biltenu PU Požeško-slavonske.

Ovaj vozač je jedan od pet vozača recidivista koji su tijekom vikenda zatečeni u činjenju prekršaja koje se u četiri slučaja odnosilo na prekršaje brzine i u jednom na prekršaj alkoholiziranosti.