Do kraja godine u pakračkoj bolnici bit će obnovljeno potkrovlje veličine 900 četvornih metara. U polovinu toga prostora uselit će uprava Bolnice, a drugi dio će se koristiti kao različiti skladišni prostor. Time će konačno biti u potpunosti građevinski obnovljena glavna bolnička zgrada, a značajno je jer će i dio četvrtog kata, gdje sada radi uprava, biti ponovo stavljen u zdravstvenu funkciju, istaknula je Marina Major, ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana prilikom današnje svečanosti potpisivanja ugovora s izvođačem radova požeškom tvrtkom „Presofleks“. Ona je također naglasila da ova specifična godina za zdravstvo je izuzetno značajna za pakračku bolnicu jer se u njoj izvode građevinski radovi u vrijednosti od 15 milijuna kuna, a nabavljena je oprema vrednija od pet milijuna kuna gdje se ističe novi CT uređaj kao i pokretni RTG.

Senka Horvat, direktorica Panore“, regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije je objasnila put kojim je osigurano nepovratnih 1.340.000 kuna za ovu namjenu kroz tri natječaja. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU će obnovu potkrovlja sufinancirati s milijun kuna za koje je kandidirala Županija, od kojih 700.000 kuna dolazi iz Programa ulaganja u zajednicu, a 300.000 kuna iz Programa održivog razvoja brdsko-planinskih područja. Bolnica je na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku obnovu dobila 340.000 kuna za ugradnju dizalice topline, a preostalih 230.000 koji nedostaju do konačne vrijednosti od 1.570.000 koliko iznose radovi će podmiriti bolnica i Županija.

Zadovoljstvo ovim ugovorom, ali i svime što se trenutno radi u Bolnici je izrazio župan Alojz Tomašević. Osim što je čestitao svim sudionicima u ovom procesu, ponajviše je zahvalio na doprinosu Davoru Huški, pomoćniku ministrice regionalnog razvoja izrazivši nadu da će županijski projekti imati i dalje u tom ministarstvu dobru prođu i razumijevanje. Tim više jer nova ministrica dolazi iz Slavonije. Nakon kratkog podsjećanja na značaj bolnice u Domovinskom ratu i ratne evakuacije pacijenata psihijatrije, župan je podsjetio i na značajne investicije koje su u tijeku u preostale dvije bolnice na županiji – u Požegi i Lipiku.

Pomoćnik Ministra Davor Huška je podsjetio na vremena dok je još on bio gradonačelnik i borbu s tadašnjim vlastima za opstojnost ove bolnice koja sada sedam, osam godina kasnije ne samo da je sačuvana nego će napokon biti dovršena i njena obnova. Pohvalio je županiju kao vrlo dobrog korisnika natječajnih mogućnosti Ministarstava naglasivši da je to značajno za budućnost i razvoj jer nam u idućem sedmogodišnjem razdoblju iz EU dolazi omotnica teška 22,5 milijarde eura što otvara brojne mogućnosti pa se unaprijed veseli kandiranim projektima iz ove županije.