Četiri vijećnika SDP-a i Igor Cavalli (HDZ) su u aktualnom satu sinoćnje sjednice Gradskog vijeća Pakrac trideset minuta propitivali gradonačelnicu, a kako su teme bile komunalne u odgovaranju Anamariji Blažević je pomogla Marija Čar, voditeljica odsjeka za stambeno-komunalnu djelatnost u gradskoj upravi.

Mihajlu Pavković je interesirao projekt Sportski park Omanovac. Konkretno pitanje se odnosilo na zaštitu prirode, ali i udjelu vlastitih proračunskih sredstava, kao i buduća zarada. Dobila je potvrdu od gradonačelnice da je u izradi projekta vođeno puno brige oko zaštite okoliša i očuvanje sadašnjeg prirodnog stanja. Ulaganja će se razvući na više godina i kroz projekte Grad prema sadašnjem stanju u proračunu ima dovoljno sredstava, a ekonomsku korist će imati razne prateće djelatnosti, prvenstveno pakrački ugostitelji i trgovci. Njeno drugo pitanje se odnosilo na asfaltiranje nogostupa i kolnika nakon aglomeracije na što je gradonačelnica odgovorila da će se stanje snimati nakon što izvođač ispuni svoje obveze i prilagođavati potrebama i mogućnostima proračuna, čak i uz moguće kreditno zaduženje, ali će prioritet imati ulice koje sada nemaju asfalta i u kojima se čekalo da kroz njih prođe podzemna infrastruktura.

Dragan Marin se je ponovo interesirao za asfaltiranje nogostupa u Aleji kestenova što će biti odrađeno, i već je ugovoreno, odmah nakon što prođu u tom dijelu ulice radovi na aglomeraciji. Marin se ponovo založio i za povećanje transparentnosti proračuna poput onog koji je napravio Bjelovar, što je gradonačelnica ocijenila preskupom populističkom mjerom. Nevena Garaču je interesiralo kada će na Vijeće doći rasprava o prometnoj strategiji što će, kako je dobio odgovor, biti na slijedećoj sjednici. Zoran Krejči se založio za dodatnu pomoć proračuna gospodarstvenicima u epidemiološkim vremenima i interesirao se je za stanje infrastrukture u poduzetničkoj zoni bivšeg DI „Papuka“ na što je dobio odgovor da se ona radi i da će do kraja godine zainteresirani moći kupiti parcele. Krejčija je interesiralo i kome se građani mogu obratiti s pritužbama na izvođača radova na aglomeraciji, a odgovor je investitoru – Vode Lipik.

Igora Cavallija je interesiralo zašto u sadašnjem postupku izgradnje autobusnih stajališta u obriješkom kraju je izostavljeno ugibalište u Gornjoj Obriježi. Kako je riječ o poslu u nadležnosti ŽUC-a odgovor će morati pričekati dok ga naše gradske službe ne dobiju iz Požege.