banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

I ove godine Muzej grada Pakraca i Gradska knjižnica organiziraju „Coolturno ljeto“, niz edukativnih i zabavnih aktivnosti za djecu i mlade, kako bi im ispunili dane ljetnih praznika. Zbog epidemiološke situacije, ovogodišnji će program biti ponešto skraćen i održavat će se uglavnom na otvorenom, uz poštivanje svih preporuka i mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite, rekla je ravnateljica muzeja Jelena Hihlik.

U srijedu, 22. srpnja s početkom u 18 sati, u Gradskoj vijećnici kompleksa Janković bit će održana radionica za djecu i odrasle na kojoj će se svi zainteresirani moći upoznati i poigrati sa prvim autentičnim hrvatskim igračkama koje su inspirirane hrvatskom kulturnom baštinom. Igračke nazvane Pagus, Čičulin, Zvutka i Znatiželjna nit osmišljene su kroz dugogodišnji zajednički trud pedagoga i studenata dizajna, a voditeljica radionice bit će Tanja Tandara iz zagrebačke udruge „Povuci za kulturu“. Ovoj radionici pridružit će se i djeca iz KUD-a Seljačka sloga koja će prezentirati što su naučili na radionicama tradicionalne izrade nakita i nošnji održanima u sklopu projekta „Probudimo mladost“.

Program će se dalje nastaviti pričaonicama i radionicama u muzejskom dvorištu, između ostalog će biti organizirana i potraga za skrivenim blagom, a ovogodišnje Coolturno ljeto završit će 6. kolovoza radionicom linoreza, namijenjenoj starijoj djeci, koju će voditi Hrvoje Šebić.

Raznolik kulturni i interaktivni programom i ove godine se održava pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Ministarstva kulture, a ulaz na sva događanja je besplatan.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić