U Požeško-slavonskoj županiji od sinoć je aktivnih 45 slučajeva zaraze koronavirusom što znači da su  potvrđena jučer novootkrivena 25 oboljela od Covida-19. U samoizolaciji se trenutno nalazi 306 osoba. Nastavit će se s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, a ukupno je testirano 1831 osoba, priopćio je županijski stožer na službenim stranicama PS Županije. Epidemiolog dr. Ante Vitalia jutros nam je dodatno potvrdio da „na području Pakraca i Lipika u ovom trenutku Covid pozitivnih osoba nema“ pa je informacija objavljena jučer na teletekstu HRT (stranica 115) o troje pozitivnih - netočna.

Jutarnji list je prenio izjavu dr. Željka Glavića, ravnatelja Opće županijske bolnice Požega da su među novozaraženima dva liječnika i dvije medicinske sestre ove ustanove što je dodatni razlog za zabrinutost.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute. Domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede, kaže se u priopćenju.

Zbog trenutne situacije na području županije, ponovno će biti aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 8 do 20 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095-340-0019.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, informira županijski stožer.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr