Izuzetno puno aktivnosti je lani provelo Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ i, iako to nije cilj ali veseli zbog nastavka rada, pritom ostvarilo izuzetno dobar financijski rezultat, može se zaključiti nakon sinoćnje skupštine Društva. Za to najveće zasluge, istaknuo je predsjednik Damir Špančić, imaju aktivni članovi volonteri, posebice pet žena bez čije pomoći i besplatnog rada njihov ponos Hrvatski dom dr. Franjo Tuđman ne bi sigurno izgledao ovako.

O radu u prošloj godini Špančić je izvijestio po sekcijama. Tako je kino sekcija lani prikazala 96 filmova u 214 projekcija koje je pogledalo 4529 plativši pri tom ulaznice 102.300 kuna.

Glumačka sekcija je provela program „Ne živiš snove dok spavaš“ koji je rezultirao izuzetno gledanim i hvaljenim mjuziklom „Tko pjeva zlo ne misli“, ali i predstave „Zeleni šumski san“ i „Božićna priča“.

Glazbena sekcija je uz redovito vježbanje održala smotru zborova „Susret studenog i pjesme“ te prigodno nastupali, između ostalog i u Mađarskoj. Sve te aktivnosti imale su tehničku podršku tehničke sekcije koja od lani ima i profesionalnog kino operatera koji je prošao edukaciju za taj posao.

Pored toga u Hrvatskom domu je održano 18 kazališnih predstava. Provedeno je ukupno 6 različitih projekata koji su napunili kasu Društva s 388.500 kuna, ali i ostvarili suradnju s brojnim udrugama i institucijama iz Pakraca i izvan njega, nerijetko im ustupali i besplatno prostor u Hrvatskom domu za njihove različite aktivnosti. U domu imaju u stalnom najmu tri zakupoprimca. Sve to je rezultiralo prihodom od 712.000 kuna i troškovima od oko 565.000 kuna tako da su na kraju godine kao višak sredstava prenijeli 198.000 kuna, izvijestio je Špančić.

Njegovo izvješće je dopunila tajnica Dubravka Špančić podastrvši podatke o poslovanju tvrtke „Domaći“ u njihovom vlasništvu koja se bavi u Domu ugostiteljskom djelatnošću i iznajmljivanjem apartmana od čega su ostvarili prihod od 174 tisuće kuna i rashod s jednom zaposlenom osobom od 162.000 kuna, odnosno dobit od oko 12.000 kuna.

Skupština je izabrala na mandat od tri godine novi Upravni odbor i za predsjednika ponovo Damira Špančića.

Ovakve rezultate rada kao i suradnju s Gradom, pohvalila je gradonačelnica Anamarija Blažević ocijenivši to jednom od boljih godina u aktivnostima posebno naglasivši značaj prisutnosti mladih s kojima je često teško raditi, ali dodatno ispunjavaju čovjeka. Poželjela je mladima da uživaju u vremenu koje provode u Društvu, a kad dođe vrijeme odu na fakultete i steknu znanja, ali se vrate i ovdje ga prezentiraju.