U programu Pakračkog kulturnog ljeta, u organizaciji KPD-a „Sloga“ i uz sufinanciranje Ministarstva kulture, s dvije kazališne predstave Pakračanima će se u subotu u Hrvatskom domu "Dr. F. Tuđman" predstaviti kazališne družine iz Slavonskog broda.

U 18 sati će Kazališna družina "Ivana Brlić Mažuranić" izvesti dječju predstavu „Knjiga o džungli“ redatelja Maria Kovača, temeljena na zbirci pripovjedaka za djecu autora Rudyarda Kiplinga o indijskom dječaku Mogliju kojeg u džungli odgajaju vukovi, uz pomoć medvjeda Balua i crne pantere Bagire te ga čuvaju od grabežljivog tigra Šir Kana. Sve životinje imaju ljudske osobine i uče Moglija poslušnosti, poštovanju autoriteta, razumijevanju vlastitog mjesta u društvu, a istaknuta je i tema slobode kretanja između različitih svjetova te prihvaćanje drugačijih vrsta.

S početkom u 20 sati Umjetnička organizacija „Slavonski Brodvej” izvest će predstavu za odrasle „Minska posla“ autorice Kristine Kegljen, u kojoj glume Luka Stilinović i Matej Safundžić. Radi se o komediji čija se radnja razvija oko slučajnih stajanja dvojice pirotehničara na mine u neistraženom dijelu minskoga polja.

Cijene ulaznica su: 20 kuna za dječju predstavu, a 40 kuna za komediju.