„Vidio sam da je Pakrac gradilište. U samom centru jako mi se sviđa ono što je do sada napravljeno na modernizaciji trga, ali i na aglomeraciji u budućoj pješačkoj zoni. Jednako je tako dojmljivo što je Pakrac napravio kroz energetsku obnovu na fasadama stambenih zgrada. Poduzetnička zona i inkubator mi djeluju kao jako lijepa priča iz ovog dijela Hrvatske koja pokazuje da se ljudi ovdje vraćaju. Posjetili smo tvrtku koja 90 posto izvozi i nastala je kao posljedica povratka iz Italije.

U bolnici sam vidio realizaciju obećanja premijera Andreja Plenkovića koji je lani obećao nabavku novog CT uređaja koji bi trebao biti u funkciji kroz nekoliko dana. Siguran sam da velike zasluge u svemu tome ima i vaša sjajna žena, gradonačelnica i liderica Anamarija Blažević koja je pokazala koliko jedna sredina može napraviti iskorak. Pakrac je jedinica lokalne samouprave koja je jako dobro prošla u izmjenama Zakona o financiranju kojima je Grad povećao proračun dva i pol puta i danas sam se uvjerio da jako dobro troši ta sredstva. Mogu obećati da će Pakrac imati i dalje podršku Vlade, naročito u pripremi projekata, a moje je da za to sve osiguram novce“, rekao je u izjavi za naš lokalni medij ministar financija Zdravko Marić prilikom današnjeg obilaska Pakraca.

Uz ministra Marića Pakrac su danas obišli i ministar državne imovine Mario Banožić te Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava, inače tri prvopostavljena kandidata u 5. izbornoj jedinici na listi HDZ-a za nedjeljne saborske izbore. Njima su domaćini bili gradonačelnica Anamarija Blažević, također kandidatkinja s liste HDZ-a (12) s najbližim suradnicima dogradonačelnikom Marijanom Šircem i Miroslavom Ivančićem, predsjednikom gradskog vijeća, te Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i Vladimir Gazić, direktor LRA PCP.  Posjet je počeo u središtu grada gdje su domaćini goste upoznali s aktivnim gradilištima na modernizaciji trga, aglomeraciji, spomen obilježju hrvatskim braniteljima i energetskoj obnovi stambenih zgrada. A. Blažević je istaknula da uz te radove, kao i radove na energetskoj obnovi dvorane i bolnice, izgradnji vodovoda za obriješki bazen, kao i nekoliko manjih radilišta, te uz niz projekta koje kroz socijalni fond EU provode pakračke udruge i ustanove, je u tijeku potrošnja projekata vrijednih oko 350 milijuna kuna.U poduzetničkoj zoni, domaćini su opisali nastanak i razvoj, osim zone i inkubatora i PCP, kao i činjenicu da tamo sada radi oko 400 zaposlenika, a obišli su i upoznali se s proizvodnim procesom tvrtke „Ices“, jednog od stanovnika inkubatora. Prije toga su se provezli kroz bivše industrijsko dvorište „Papuka“, buduće nove pakračke poslovne zone, za čiji dovršetak su od gostiju zatražili konkretnu pomoć.Posjet je završen u pakračkoj bolnici gdje ih je ravnateljica Marina Major upoznala s tijekom energetske obnove bolnice vrijedne oko 13 milijuna kuna koja bi trebala biti završena u rujnu. U manjoj skupini, uz primjenu epidemioloških mjera, posjetili su odjel radiologije gdje su upoznati s novim modernim CT uređajem vrijednim 3 milijuna kuna koji se upravo ovih dana montira i koji će s radom početi idući tjedan, a koji je obećao lani u prosincu prilikom obilaska bolnice premijer Andrej Plenković.