U razdoblju od 18. do 29. svibnja, koliko su trajale prijave za upis u Dječji vrtić „Maslačak“, primljeno je svih 64 djece čiji su roditelji predali zahtjeve, rekla je Višnja Klobučar, ravnateljica pakračkog vrtića. U pedagoškoj godini 2020./2021. s novoupisanom djecom predviđa se 211 djece, od kojih 24 u jaslicama zbog čega postoji potreba za otvaranjem dodatne odgojne skupine.

Ravnateljica Klobučar je navela kako matični vrtić ima dovoljno prostora za novu odgojnu skupinu, jer je u sklopu prošlogodišnje rekonstrukcije sanitarnih čvorova formiran dodatni prostor, no do jeseni će trebati zaposliti još dvije odgojiteljice kako bi s početkom nove pedagoške godine, koja započinje 7. rujna, bili spremni za primitak svih upisanih mališana.

Slobodnih mjesta za cjelodnevni program za djecu od navršene 3 godine do polaska u školu ostalo je u područnim vrtićima u Donjoj Obriježi (11 slobodnih mjesta) i Badljevini (8 slobodnih mjesta). Svi zainteresirani mogu se javiti svakim radnim danom od 7 do 15 sati u upravu matičnog vrtića u Pakracu.

Istovremeno, na jesen će u školske klupe krenuti 55 prvašića, 39 mališana iz redovnog programa vrtića i 16 iz male škole.