Državno izborno povjerenstvo objavilo je upute za izbore uz provođenje epidemioloških mjera. Biračima se preporuča da na biračko mjesto u nedjelju dođu s maskama na licu i ponesu svoju kemijsku olovku. Obvezni su na ulazu u prostoriju biračkog mjesta koristiti dezinficijens za ruke koji će ih tamo čekati. U prostoriju se ulazi i u njoj boravi uz obvezno držanje distance od 1,5 metra, odnosno u prostoriji može biti onoliko glasača koliko ima ograđenih glasačkih mjesta.

Osobe koje rade u biračkim odborima dužne su imati masku i rukavice te uz uobičajena izborna pravila voditi brigu i o provođenju epidemioloških mjera.

Birači koji će u nedjelju biti u samoizolaciji, a žele glasovati, to će im biti omogućeno na „kućnom pragu“, odnosno kod njih će doći dva predstavnika biračkog odbora s glasačkim listićem. Da bi na taj način ovi birači realizirali svoje biračko pravo moraju se najkasnije do četvrtka 2. srpnja javiti nadležnom izbornom povjerenstvu - u Pakracu predsjednici Ivoni Sandrin na telefon 098 199 06 32.