banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Nije prošlo niti mjesec dana od početne konferencije projekta "Nismo sami" koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.069.089,20 kuna kojem je nositelj grad Pakrac, a partneri su Udruga slijepih Pakrac-Lipik, Centar za socijalnu skrb Pakrac, Opća županijska bolnica i bolnica hrvatskih veterana Pakrac, te Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac, a već su se mnoge aktivnosti predviđene projektom počele odvijati sa zadovoljavajućim brojem sudionika.

Kako nam je prenijela Gordana Đurak, koordinatorica projektnih aktivnosti, Udruga slijepih Pakrac-Lipik je u suradnji s GDCK Pakrac u svom prostoru i prostoru CK do sada već održala nekoliko radionica u kojima je sudjelovalo 15-ak osoba s invaliditetom, te članova njihovih obitelji. Radionice su uključivale vježbe joge, vježbe mišićne relaksacije, individualno savjetovanje osoba s invaliditetom iz područja socijalne skrbi i pravnih pitanja te je pružena individualna psihološka podrška onima koji su ju tražili. Isto tako, u okviru projekta je održana radionica grupe samopodrške za osobe s invaliditetom iz Daruvara, te će uskoro biti održana slična grupa i u Pakracu.

"Izuzetno nam je drago što je upravo ovih dana pribavljeno nužno neophodno osobno vozilo koje će služiti za potrebe prijevoza korisnika na radionice i druge aktivnosti predviđene projektom. Naime, osobe s invaliditetom koje sudjeluju u aktivnostima projekta stanuju na području od Marinog sela do Badljevine te će se na ovaj način olakšati njihov nesmetani dolazak", rekla je Đurak i dodala kako su dosadašnji sudionici u aktivnostima, iako isprva skeptični, jako dobro prihvatili predviđene aktivnosti te rado sudjeluju u njima.

Ovim putem koordinatorica poziva i druge članove zajednice da se obrate direktno njoj na broj 098-924-6446 ili Udruzi slijepih Pakrac-Lipik na 412-068, kako bi se uključili u ostale projektne aktivnosti.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Pakraca
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić