Radovi na aglomeraciji u nepunih prvih mjesec dana konkretnog kopanja napreduju dobro. Možda još uvijek ne planiranom brzinom što je razumljivo s obzirom da se tek uhodavaju i s obzirom da su radi potrebe Grada započeli u najzahtjevnijem dijelu, centru Pakraca, rekao je Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik, nakon što je jučer s gradonačelnicom Anamarijom Blažević obišao radilišta u Ulici hrvatskih velikana i Prolazu baruna Trenka.

U obje ove ulice, kao i dijelu Aleje kestenova radi se na zamjeni kanalizacijskih cijevi. Interesantno je da je u Prolazu baruna Trenka zamijenjena kanalizacija zidana od cigli, (na fotografiji) vjerojatno sagrađena u 20-tim ili 30-tim godinama prošlog stoljeća.

U tim ulicama uskoro će započeti  zamjena i vodovodnih cijevi. To znači da će kopanje rovova u ovim ulicama početi ispočetka, konkretno u Ulici hrvatskih velikana istočnije od postojećeg rova, djelomično preko lijevog nogostupa gledajući od banke prema „općini“. Za srpanj izvođač je uz ove tri ulice najavio i početak kopanja u Ulici Kalvarija.