Gradu Pakracu odobreno je 3,25 milijuna kuna za projekt „Žena za sva vremena“ u okviru programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – II. Faza“,  jednom od najpopularnijih EU projekata kojim se dugotrajno nezaposlene žene educiraju i zapošljavaju na poslovima gerontodomaćica, te brinu za stare i nemoćne korisnike.

Sredstva su stopostotno financirana (85 posto Europska unija te 15 posto Državni proračun)  što znači da Grad Pakrac ne mora izdvojiti niti kunu za njegovu provedbu. Za financiranje II. faze osigurano je ukupno 550 milijuna kuna, a odobrenje nastavka je dobilo 87 projekata vrijednih 69,3 milijuna kuna. Financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Na razini Pakraca radi se o nastavku projekta „Ja sam žena, a ne broj“ koji je ukupno trajao 30 mjeseci (1.12.2017. – 1.6.2020.), unutar kojih je u razdoblju od 24 mjeseca 30 nezaposlenih žena, odabranih temeljem javnog natječaja, skrbilo o 180 korisnika s pakračkog područja.

Više zaposlenica i korisnika, ugovori na 12 mjeseci

Drugom fazom skraćeno je trajanje projekta s 30 na 18 mjeseci, ali je i povećan predviđeni broj žena s 30 na 35, kao i broj korisnika o kojima će skrbiti sa 180 na 210. Žene će biti zaposlene kroz ugovore o radu u trajanju 12 mjeseci, a opet će im biti omogućeno dodatno osposobljavanje kako bi bile konkurentnije na tržištu rada.

Prijavitelj projekta je Grad Pakrac koji i u drugu fazu provedbe ulazi s istim partnerima: Hrvatski Crveni križ-Gradsko društvo CK Pakrac, Centar za socijalnu skrb Pakrac i Hrvatski zavod za zapošljavanje-PU Požega. Kako doznajemo od Vanje Ražov, više stručne suradnice LRA PC Pakrac, koja je i radila prijavnu dokumentaciju, potpis ugovora očekuje se uskoro, moguće već do kraja tekućeg mjeseca, nakon čega slijedi raspisivanje natječaja za zapošljavanje kao i odabir korisnika.

Osima Pakraca zeleno svijetlo za nastavak projekta dobio je i Lipik s odobrenim sredstvima nešto manjim od 2,7 milijuna kuna za II. fazu pod imenom "Ponovo zaželi i ti biti jedna o njih".