Unatoč do nedavno upitnoj turističkoj sezoni, smještajni kapaciteti u odmaralištu HCK Pakrac „Cvrčak“ na Viru će ipak biti popunjeni do kraja kolovoza, izvijestila je ravnateljica ove ustanove Danijela Kiš. Odmaralište će svoja vrata otvoriti 18. lipnja, a prva grupa koja dolazi na sedmodnevno ljetovanje bit će udruga koja okuplja osobe s posebnim potrebama „Golubica“ iz Vukovara. U osam smještajnih grupa izmjenjivat će se uglavnom djeca i umirovljenici, pa će tako među ostalima na Viru ljetovati pakračko-lipički rukometaši RK  LiPe, pakrački umirovljenici i djeca čije ljetovanje plaćaju socijalna vijeća gradova Pakraca i Lipika. Bit će tu još i grupe iz Novske, Siska i Požege.

Iako je bilo planirano podosta ulaganja, koja su trebala biti gotova prije početka sezone, uveden je jedino sustav klimatizacije u sve sobe, dok je postavljanje komarnika na prozore i obnavljanje fasade odgođeno za jesen. Ove godine odmaralište neće zapošljavati sezonce, nego će zaposlenici HCK Pakrac sve odraditi sami. Ravnateljica Kiš naglašava da će se posebno voditi briga o poštivanju epidemioloških mjera u skladu s preporukama HZZO-a, pa će tako i podjela obroka biti drukčija nego prijašnjih godina i nalikovat će onoj u menzi.

„Iako je sezona bila neizvjesna i popunjenost grupa neće biti kao prijašnjih godina, izuzetno sam zadovoljna i veselim se još jednom ljetu na Viru“, rekla je Kiš.