KPD „Sloga“ Pakrac u svom  Hrvatskom domu u ponedjeljak (15. lipnja) i srijedu organizira dvije radionice za osobe u dobi od 15 do 25 godina. Jedna je nazvana Manekenka s motivom „osvijestimo svoje tijelo i kretanje i naučimo obraćati pažnju na bitno“.  Druga „PCM“ predstavlja edukaciju za pripremu i provedbu projekata uz prikaz na konkretnim prijedlozima.

Za polaznike radionice su besplatne i potrebno je samo doći prije 18 sati Hrvatski dom. Voditelji radionica su stručnjaci iz udruge „Impres“ Daruvar.

Radionice su dio Sloginog projekta  „Imam stav“ o čemu su zimus potpisali ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekata usmjerenog mladima s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Vrijednost projekta je 90.637 kuna, a sredstvima Ministarstva će biti sufinanciran sa 69.000 kuna.
Cilj projekta je osnaživanje udruge za mlade u svrhu podizanja kvalitete života mladih tako da im se osigura vrijeme, prostor, stručne suradnike i afirmativne sadržaje koji će ih zadržati, razvijati njihovu znatiželji i kreativnost, ohrabriti ih za razvijanje novih sadržaja te im omogućiti umjetničko izražavanje. Projekt podrazumijeva šest podprojekta i ove radionice su dio toga.