Nakon prošlogodišnje nepotrebne pauze, srpanj će u Pakracu ponovo biti u znaku malog nogometa. 23. po redu dvotjedni Ljetni malonogometni turnir na betonskom igralištu pored stare Gimnazije, s ukupnim nagradnim fondom od 15 tisuća kuna, započet će 29. lipnja i trajat će do 11. srpnja, doznajemo od Domagoja Ajmana, tajnika Sportske zajednice Grada Pakraca, organizatora ovog turnira.
Kotizacija za sudjelovanje iznosi 700 kuna po ekipi (500+200), a krajnji rok za prijave je 23. lipnja do 12 sati. Prijave se zaprimaju putem službenog maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te na telefon 099/706-0281 (D. Ajman).
Za sada je poznato da će se igrati sustavom 5+1, dok je format natjecanja ovisan o broju prijavljenih ekipa i bit će objavljen nakon završetka prijava. Turnir će se igrati svim danima osim četvrtka i nedjelje (osim iznimno, u slučaju vremenskih neprilika).
Večernji program započinjat će utakmicom u 19 sati, a moguće su eventualne predigre koje bi počinjale nešto ranije. Utakmice će se do polufinala igrati 2 x 15 minuta, a utakmice završnice 2 x 20 minuta (od polufinala).
Nagradni fond iznosi 15 tisuća kuna od čega će pobjedniku pripasti 10 tisuća, drugom finalistu 3 tisuće, dok će trećeplasirana ekipa osvojiti 1500 kuna. Predviđene su i sportske nagrade za najbolje pojedince turnira.
Posljednji turnir odigran je 2018. godine, a u finalu je, pred više od tristo gledatelja, slavila ekipa iz BiH „Bravo sport & Rekreacija“ iz Gradiške pobijedivši CB Numero Kip iz Nove Gradiške s 4:1.
Pokrovitelj turnira koji se igra u okviru Pakračkog ljeta je Grad Pakrac.
Ulaz na turnir naplaćivat će se od četvrtfinala i bit će 10 kuna (žene i djeca ne plaćaju).