Za uspješno provođenje „Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020.“, a temeljom viška sredstava na razini Hrvatske, ministrica poljoprivrede Marija Vučković je krajem travnja odlučila nagraditi 23 najuspješnije lokalne razvojne agencije podijelivši im po unaprijed poznatim kriterijima 33,2 milijuna dodatnih poticajnih sredstava za njihove članove/korisnike. Među najuspješnijima je i naša lokalna razvoja agencija „Zeleni trokut“ koja će tako dobiti dodatnih nešto više od 1,6 milijuna kuna, izvijestio je upravitelj Igor Matek.

Koji projekti će biti dodatno sufinancirani iz ovih dodatnih sredstava, u skladu s napucima Ministarstva odredit će Skupština LAG-a, a kako bi učinkovitost sredstava bila što veće LAG je pokrenuo postupak prikupljanja iskaza interesa među OPG-ovima s područja Pakraca, Lipika, Novske, Lipovljana i Janje Lipe što će biti temelj izmjena razvojne strategije kao preduvjet novog natječaja. Mjere koje se planiraju provoditi iz naknadno dodijeljenih sredstava istovjetne su mjeri 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava te mjeri 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Iskaz interesa na ovaj poziv od strane OPG-ova mora biti dostavljen u LAG do 8. srpnja, a sve informacije zainteresirani mogu dobiti na stranici LAG-a ili u njihovom uredu.