Poticanje jedinstva srpske zajednice uz razvoj novih programskih aktivnosti jedna je od važnijih smjernica rada srpske zajednice u Požeško-slavonskoj županiji, naglasio je Nikola Ivanović, predsjednik Vijeća srpske nacionalne zajednice Županije u sklopu jučerašnje manifestacije vezane uz slavu Sabornog hrama Svete Trojice u Pakracu koja je po prvi put održana i kao slava Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije.

U povodu toga Svetu Arhijerejsku liturgiju u pakračkoj crkvi je predvodio episkop pakračko-slavonski Jovan sa svećenstvom, a liturgiji je uz pakračke pravoslavne vjernike prisustvovala Dragana Jeckov, saborska zastupnica SDSS-a i veći broj vijećnika županijskog, gradskih i općinskih vijeća srpske nacionalne manjine. D. Jeckov, kako izvještava Nikola Ivanović, je okupljene pozdravila u Vladikinom dvoru istakavši važnost jedinstva srpske zajednice, i zajednička druženja. Saborska zastupnica bila je gošća vladike te je u njegovoj pratnji obišla dvor i uvjerila se u napredak radova na obnovi.

Na kraju posjete Pakracu, D. Jeckov je prisustvovala sjednici VSNM Požeško-slavonske županije gdje je imala priliku pozdraviti vijećnike, čestitati slavu, upoznati sa radom SNV-a.

Proslava slave županijskog Vijeća organizirana je u suradnji ovog Vijeća, pakračkog i lipičkog Vijeća te SKD Prosvjete Pododbor Zapadna Slavonija Pakrac.

Za kulturno-umjetnički program bilo je zadužen pakrački pododbor Prosvjete.