Unatoč svim problemima koji su nas u posljednje vrijeme pratili ovogodišnje se ljeto u Lipiku definitivno neće previše razlikovati od dosadašnjih, barem što se tiče sezone kupanja na lipičkim bazenima. Optimistične vijesti povodom toga stižu nam iz ureda gradonačelnika Lipika Vinka Kasane putem priopćenja u kojem tvrdi da ćemo se na bazenima kupati već za nekih dvadesetak dana, odnosno krajem tekućeg mjeseca.
Iako smo prijašnjih godina bazene pohodili već početkom lipnja, uzevši u obzir ovu klimavu 2020. godinu koja nikako da krene kako treba, ovo je odlična vijest za žitelje Pakraca i Lipika. Naročito za one koji će iz raznih razloga propustiti klasično ljetovanje na Jadranu i za vrućih ljetnih dana osvježenje potražiti u Lipiku.
„Unatoč neizvjesnosti i svim nevoljama, prvenstveno onima vezanim za virus Covid-19, s kojima se susrela naša zemlja, kao i čitav svijet, krajem lipnja će se otvoriti lipički bazeni. Pripreme su zbog svih tih neprilika krenule malo kasnije, ali s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, kao i činjenicu da na području Lipika i okolice nije bilo oboljelih, bazeni će biti otvoreni“, stoji u priopćenju u kojem se dalje navodi: „Zahvaljujući naporima Grada Lipika u razvoju turizma, trenutno se vrše sve potrebne pripreme na prostoru bazena. Radi se na uređenju okoliša i čitavog postrojenja. Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o. i komunalno poduzeće Lipkom d.o.o., odnosno Grad Lipik. Potrudit će se za to da se posjetiteljima ponude i dodatni sadržaji, ali i neka nova iznenađenja o čemu bi veoma brzo mogli saznati nešto više“.