„Svojim djelima uvijek nastojim poslati poruku, a nastavkom Ćopićeve Ježeve kućice šaljem vam poruku ljubavi - ljubavi prema vlastitom domu - jer najveća životna sreća nalazi se upravo pod vlastitim krovom“, kratko se osvrnula autorica Ljiljane Babac na sadržaj slikovnice Ježeva kućica 2, čija je promocija u nazočnosti stotinjak posjetitelja održana 3. lipnja u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman.


Ježeva kućica 2 nastavak je legendarnog djela književnika Branka Ćopića iz 1949. godine, a iz pera pakračke autorice izašao je još 2016. godine. Od tada pa do danas poput požara se proširio društvenim mrežama i portalima s prostora bivše Jugoslavije gdje je mahom popraćen pohvalama i podrškom. Potencijal nastavka omiljene priče srednje i mlađih generacija, prepoznali su i u Gradu Pakracu te na čelu s gradonačelnicom Anamarijom Blažević odlučili ga podržati financiranjem tiskanja 1000 primjeraka tvrdo ukoričene slikovnice.
„Pročitala sam ranije priču i tekst o našoj sugrađanki Ljiljani i odlučili smo ući u ovaj projekt jer je vrlo kvalitetan, a mi smo ponosni što u svijet odlazi iz našeg Pakraca. Postoji li uopće bolje mjesto od gradića podno šumovite Kalvarije za udomiti nove dogodovštine popularnog Ježurke Ježića, koje će, vjerujem, jednako uveseljavati nove generacije, kao što je originalna priča Branka Čopića veselila nas“, zadovoljna projektom bila je gradonačelnica Blažević pri čemu je najavila korištenje slikovnice u gradske promotivne svrhe, a nije isključila niti izradu prave „ježeve kućice“ negdje u podnožju Kalvarije.


Da će Ježurka u budućnosti pronositi ime Pakraca osigurano je i sjajnim ilustracijama Nikoline Zanetti, nastavnice likovnog odgoja u pakračkoj osnovnoj školi „Braća Radić“, koja je kroz ilustriranje slikovnice spretno provukla pakračke motive gradskog muzeja i grba.
Promociju su uveličali polaznici pakračkog vrtića Maslačak, odgojne skupine Loptice, koji su u vlastitom prostoru snimili igrokaz „Ježeva kućica“, a prigodno je projiciran u sklopu jučerašnje svečanosti. Na kraju promocije novu su priču pročitale su Kristina Zednik i Nina Babojelić, članice glumačke sekcije KPD Sloga.