Od 1. lipnja na pakračkoj kuglani su u tijeku natjecanja kuglačke „divlje lige“ u kojoj pravo natjecanja uz registrirane klupske igrače imaju i kuglački rekreativci. U tijeku su dvotjedne kvalifikacije u kojima će 35 prijavljenih igrača dvaput izbaciti po 120 hitaca iz kojih će se kao relevantan uzeti bolji rezultat kojim će pokušati izboriti plasman u nastavak natjecanja. Nakon toga natjecanje se nastavlja sučeljavanjem 1 na 1 na dva dobivena seta.

„Ove godine su se prijavili većinom igrači s pakračko - lipičkog područja, osim četiri kuglača koja dolaze iz Nove Gradiške, a kao blage favorite vidim nekog od aktivnih kuglača lokalnog drugoligaša KK "Pakrac". Međutim, na ovakvom turniru iznenađenja su uvijek moguća i nije nemoguće da neko od rekreativaca ili ostalih registriranih igrača bude posebno nadahnut i ode visoko“, prognozirao je Jure Rosić iz Sportske zajednice Grada Pakraca, organizatora ovog natjecanja. Finalni dan "divlje lige" kao i proglašenje najboljih, predviđeno je za 19. lipnja.

Prekoputa kuglane istog je dana započela i 3. teniska liga Pakrac. Ove godine je prijavljeno samo 15 natjecatelja koji su raspoređeni u tri kvalitetne skupine s po pet igrača kroz koje će međusobnim razigravanjem tražiti plasman u završnicu lige.

Podsjetimo, prošle godine ista je liga imala 44 natjecatelja uz organizirano žensko natjecanje kojeg ove godine nema, a s razigravanjem po skupinama te završnicom trajala je od svibnja do rujna. Jure Rosić koji je ispred organizatora SZGP zadužen i za ovo natjecanje, pad broja prijavljenih natjecatelja je protumačio ovako: „Prošlogodišnja liga je privukla puno rekreativaca koji su tek krenuli s tenisom i odmah se prijavili u ligu. Iako smo ih svrstali u donje kvalitativne skupine, mnogima je bilo naporno ispoštovati uvjete i pravila natjecanja koja su podrazumijevala 4 meča, ali i samoorganizaciju u smislu dogovaranja termina i poštivanja dogovorenih rokova. Ovogodišnjih 15 su, rekao bih, prošli taj i takav filter te se odlučili ponovo upustiti u natjecanje“, komentirao je Rosić ligu koje će se protegnuti od lipnja do rujna, s eventualnom ljetnom pauzom, za kad je i predviđena sama završnica. Napominje da se u ligu može prijaviti i naknadno i to na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 099/417-3338.  Naknadno prijavljeni igrači bit će raspoređeni u skupine sukladno kvaliteti.

Jesenski mjeseci su interesantni i zbog domaćeg 3. teniskog turnira „Pakrac Open“ koji je već u najavi, kao i turnir parova. O svemu tome opširnije ćemo izvijestiti naknadno.